صنعت در مقابله با کرونا و جلوگیری از اپیدمی شدن آن با چالشهایی روبهرو بود. در برخی از خطوط تولید بهدلیل روند کاری، فاصلهگذاری اجتماعی ممکن نیست؛ ازاینرو خودروسازان با هماهنگیهای لازم با وزارت بهداشت، واکسینه کردن نیروی انسانی شرکتهای خود را در دستور کار قرارداد.
در این راستا، خودروسازان ازجمله گروه صنعتی ایرانخودرو، واکسیناسیون زنجیره تامین را انجام داد. در اینباره فرمانده سپاه تهران بزرگ گفت: شرکت ایرانخودرو با اینکه وظیفه ذاتی نداشته اما با تمام امکانات به میدان آمده و با مساعدت ارزشمند مدیرعامل و همکاری خوب بسیج این شرکت، مرکز واکسیناسیون راهاندازی شده است. این اقدام در راستای افزایش دوبرابری واکسیناسیون در تهران بزرگ است.
تامین واکسن موردنیاز
سردار سرتیپ پاسدار حسن حسنزاده در حاشیه بازدید از مرکز واکسیناسیون ساپکو گفت: یکی از ظرفیتها و قابلیتهای خوب نظام جمهوری اسلامی این است که وقتی نیاز است کمک و اقدامی برای مردم انجام شود، همه پای کار میآیند. بهگزارش ایکوپرس، سردار سرتیپ حسنزاده، افزایش ظرفیت واکسیناسیون تا ۲.۵ برابر در استان تهران را بخشی از رزمایش شهید سلیمانی دانست و گفت: هفته گذشته برای مرحله جدید طرح شهید سلیمانی تصمیمی راهبردی گرفته شد تا ظرفیت تزریق واکسیناسیون را به ۲ تا ۲.۵ برابر افزایش دهیم.
وی از دونوبته شدن مراکز تزریق واکسن خبر داد و افزود: کمبود واکسن نداریم و با واردات انجامشده و تولید داخل، این نوید را به مردم میدهیم که طبق توافق با بهداشت و درمان تهران بهزودی دیگر در هیچیک از مراکز واکسیناسیون مناطق شهری مردم دغدغه واکسن نداشته باشند و در هیچ محلی شاهد صف و تجمع نباشیم.
سردار سرتیپ حسنزاده با بیان اینکه در سری جدید طرح شهید سلیمانی ۵ راهبرد با ۵۰ راهکار تدوین کردهایم، ادامه داد: یکی از این راهبردها واکسیناسیون بود، موضوع بعدی اقدامات حمایتی ازجمله بستههای معیشتی و کمکهای مومنانه بود. اقدامات پیشگیرانه خوبی هم در حال انجام است و تیمهای نظارتی، مراقبتی و حمایتی بسیج در تهران فعال هستند.
فرمانده سپاه تهران بزرگ با بیان اینکه در شرکت ایرانخودرو با برنامه دقیقی که ستاد مقابله با کرونا با همکاری گسترده بسیج تنظیم کرده، اقدامات پیشگیرانه آموزشی، توصیهها و رعایت شیوهنامهها انجام میشود، خاطرنشان کرد: در بحث حمایتی نیز اقدامات خوبی از سوی گردانهای بسیج انجامشده است. ازجمله اینکه اقلام موردنیاز منازلی که تمامی افراد خانواده آنها درگیر بیماری هستند از طریق پیک موتوری تهیه و ارسال میشود.
سردار حسنزاده افزود: تامین کپسول و دستگاههای اکسیژنساز از دیگر اقدامات است؛ در این مرحله پویشی را برای تهیه کپسولهای اکسیژن و دستگاههای اکسیژنساز راهاندازی کردیم که تا ابتدای هفته ۵۰۰ کپسول و دستگاه اکسیژنساز تهیهشده که در مراکز محلی به مردم تحویل داده میشود و بنا داریم تا هفته آینده این میزان به ۲ هزار دستگاه افزایش یابد.
پایان تزریق دوز نخست واکسن کارکنان
در ادامه فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو گفت: واکسیناسیون تمامی شرکتهای زیرمجموعه ایرانخودرو در استان تهران و البرز به پایان رسید. وی افزود: با همکاری وزارت بهداشت در تامین واکسن و استفاده از تمام ظرفیتها و همراهی بسیج کارکنان، تزریق روزانه ۱۰ هزار دوز را خواهیم داشت که البته ظرفیت ایجادشده روزانه ۲۸ هزار و ۵۰۰ دوز است و این امکان را فراهم کردیم تا در کوتاهترین زمان ممکن کارکنان واکسینه شوند.
وی ویروس کرونا را یکی از موانع تولید دانست و گفت: با اجرای طرح واکسیناسیون، مانع بزرگی در مسیر تولید از میان خواهد رفت. مقیمی از اعلام آمادگی برای در اختیار قراردادن ظرفیتهای ایرانخودرو به وزارت بهداشت برای تسریع در فرآیند واکسیناسیون خبر داد و گفت: میتوانیم علاوهبر ظرفیت ۲۸ هزار و ۵۰۰ دوز در روز در مراکز ایجادشده و با ایجاد ظرفیت واکسیناسیون سیار در خدمت وزارت بهداشت باشیم تا بتوانیم در مدت کوتاهی این فرآیند را در کشور اجرا کنیم.
وی با اشاره به اقداماتی که از اسفند ۹۸ در ایرانخودرو برای مقابله با ویروس کرونا انجامشده، اظهار کرد: با اقدامات پیشگیرانه میزان درگیری همکاران به ویروس کرونا کنترل شده است.
او ادامه داد: بخشی از اقدامات، پیشگیری از ابتلا و واکسینه کردن کارکنان بود که با هماهنگی وزارت بهداشت و ظرفیتهای بالای حوزه بسیج توانستیم این طرح را ساماندهی کنیم. واکسیناسیون کارکنان محدود به شرکت ایرانخودرو نیست و مجموعه قطعهسازان حاضر در ۱۶ استان و شبکه نمایندگان فروش و خدمات پس از فروش که همکار ایرانخودرو هستند نیز در این طرح واکسینه میشوند. وی تصریح کرد: بر این اساس در بازه زمانی یک ماه بیش از ۲۰۰ هزار نفر از کارکنان ایرانخودرو و قطعهسازان واکسینه میشوند. مقیمی افزود: کارکنان ایرانخودرو پای کار آمدهاند و با کمکهای مومنانه آنها، ۵ هزار بسته معیشتی میان نیازمندان توزیع شده است.
تولید ۲۱۰ اتوبوس در امسال
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو دیزل گفت: ۲۱۰ اتوبوس آتروس از ابتدای امسال تولیدشده که ۱۴۰ دستگاه آن تجاری و ۱۰۵ اتوبوس تحویل بهرهبرداران شده است.
۷۰ دستگاه دیگر نیز در حال تجاریسازی برای تحویل در روزهای آینده است.
جواد توسلیمهر با اشاره به تولید دوباره اتوبوس پس از یک دهه و استقبال بازار از اتوبوس آتروس عنوان کرد: در سال گذشته، ۲۲۰ دستگاه از این محصول تولید و ۲۰۳ دستگاه تحویل بهرهبرداران شد.
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو دیزل با اشاره به اینکه اتوبوس آتروس در مسیر دریافت پنجمین ستاره کیفی قرار دارد، بخشی از دلایل این امر را تولید این محصول براساس استانداردهای روز دانست و بیان کرد: اتوبوس آتروس از استانداردهای هشتادوپنجگانه روز برخوردار بوده و در تولید آن از ورقهای مستحکمی استفاده میشود که تماما داخلی است.
وی با بیان اینکه این محصول از موتور ۴۵۷ بنز و گیربکس اتومات و اکولایو برخوردار است، اظهارکرد: ایرانخودرو دیزل در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی و پیشگیری از بروز خطاهای مربوط به رانندگان، پیش از تحویل این محصول، آموزشهای لازم درباره رانندگی با این اتوبوس را به خریداران ارائه میدهد.